NEŽ ZAČNETE CVIČIT...

22.11.2008 19:15

 

Než začnete cvičit ....

Proč jdete vlastně cvičit? Obvykle chcete rychle zhubnout, vytvarovat postavu, zbavit se bolestí zad, aktivně si odpočinout. Toho všeho můžete dosáhnout, pokud opravdu chcete. Věk nehraje roli, ať je Vám náct, cet,nebo sát.., pokud nemáte vážné zdravotní potíže,bez problémů zvládnete všechny používané cviky. Když je člověk mladý,je plný energie a činorodosti. Pak trochu zestárne a jeho metabolismus potřebuje posílit cvičením!!!

Sestava kalanetiky ve třech dílech -2.




Než začnete cvičit.

PRAKTICKÉ RADY ....

PROČ JDETE VLASTNĚ CVIČIT ?

Obvykle chcete rychle zhubnout,vytvarovat postavu,zbavit se bolestí zad, aktivně si odpočinout. Toho všeho můžete dosáhnout,pokud opravdu chcete. Věk nehraje roli,ať je Vám náct, cet, nebo sát.., pokud nemáte vážné zdravotní potíže,bez problémů zvládnete všechny používané cviky. Když je člověk mladý,je plný energie a činorodosti. Pak trochu zestárne a jeho metabolismus potřebuje posílit cvičením!!!

A čím je starší, tím víc má cvičit, aby se udržel v kondici.
Tělesné cvičení je nejúčinnější regenerační proces, který známe.

Co si vzít s sebou?

  1. budete potřebovat podložku,  stačí 1/2 karimatky, hlavněby měla být nehrnoucí, neboť 2/3 cviků budeme provádět na zemi.
  2. láhev s pitím, ideální je sportovní láhev se speciáloním uzávěrem,který usnadňuje rychlé nasátí tekutiny bez zbytečného šroubování. Zvolit bychom měli iontový nápoj, který obsahuje všechny vitamíny, minerály a elektrolyty, které při cvičení ztrácíme spolu s potem. Cena 1 l takového nápoje vyjde zhruba na 9 Kč, což je levnější než nevhodné přeslazené limonády. Nedoporučují se ani 100% džusy, které naopak na rozředění vytahují vaši tělesnou vodu. Rovněž jsou nevhodné sycené vody a minerálky, neboť obsažený kysličník zabraňuje vstřebávání kyseliny mléčné, která vzniká při cvičení ve svalech a druhý den máte bolavé svaly i když jste správně zařadili strečink

 

Cvičíme nejdříve 2 hodiny po jídle!

A pokud potřebujete nějaké to kilo zhubnout, vyvarujte se jídla bezprostředně po cvičení, neboť v časovém rozmezí 1,5hodiny po cvičení, tělo spaluje vyplavený podkožní tuk. Po uplynutí této doby je vhodné zařadit lehkou večeři  např. čerstvou zeleninu, jogurt , tvaroh. Nezbytné je rozložení jídla během dne do 5-ti menších porcí, hl. nenechat žaludek více než 3 hodiny bez přísunu potravy. Pro rychlejší snížení váhy můžete zařadit komplex spalovačů tuků, který ve spojení s pohybem rozpouští a spaluje podkožní tuk velmi efektivně.- blíže níže -.

A co vaše fyzička?

Nesnažte se soutěžit s někým jiným, cvičte podle svých možností, postupně si přidávejte a vězte, že Vaše kondice i pružnost se bude při pravidelném cvičení rapidně zlepšovat.

 

UPOZORNĚNÍ PRO TY, KTEŘÍ SE HODLAJÍ VĚNOVAT CVIČENÍ VÍCEKRÁT TÝDNĚ

+ PRO TY, KTEŘÍ NOSÍ  NĚJAKÉ TO KILO NAVÍC

Intenzivní pohyb se velmi brzy projeví jak na Vaší fyzické kondicí, která půjde evidentně nahoru, tak na Vašem těle, které bude reagovat na zvýšenou zátěž zpevněním kostí, zvýšením kapacity plic, posílením srdce, zlepšením celulitidy .

VAŠE TĚLO PROSTĚ OMLÁDNE ! pokud mu k tomu zajistíte podmínky ve formě ZVÝŠENÉHO PŘÍSUNU POTŘEBNÝCH ŽIVIN.

DOPORUČENÉ POTRAVINOVÉ DOPLŇKY PŘI ZVÝŠENÉ TĚLESNÉ AKTIVITĚ:

Pro výživu kloubů a chrupavek : - CARTILAGE STAR  jedinečné složení-glucosamine, chondroitin,MSM,kolagen typuII./doporučuji při již bolestivých kloubech, které vám brání v pohybu při určitých cvicích ./

  • GLUCOSAMINE STAR - regeneruje pojivové tkáně + protinádorový, imunostimulační a antioxidační účinek
  • OSTEO STAR - při dispozici k osteoporoze a po 40 roku života
  • JOINT ACTIVITY - snižuje bolesti kloubů,regeneruje chrupavky  - výborné složení - chondroitin,glukosamin + MSM - vše z přírodních zdrojů

!!! Na určité pohybové aktivity byste se bez ošetření kloubů a vazů neměli  vůbec vydat !!! Například bolest kyčlí po kick-boxu je nejčastějším důvodem k přerušení cvičení. Rovněž cvičení se závažím klade na náš kloubní aparát zvýšené nároky. Moc bych se přimlouvala za Vaše páteře a klouby, abyste jim poskytli potřebnou výživu. Doslova mě "bolí" Vaše kolena, když vidím, jak s vervou  "řádíte" při tanečním aerobiku - bez bot - naboso - au, au.


KOMPLETNÍ DOPLŃEK VŠECH MIKROŽIVIN A BUNĚČNÝCH HARMONIZÉRŮ V KOLOIDNÍM ROZTOKU SE VSTŘEBATELNOSTÍ 96% -

Při sportu ideální prostředek pro komplexní doplnění všech chybějících látek, které nám dnešní na živiny chudá strava nemůže nabídnout

DOPORUČUJI ! VYZKOUŠENO !

MULTI STAR - ionizovaný mikrokoloidní roztok základních minerálů,stopových prvků, vitamínů, enzymů a aminokyselin- doplňuje vše co v těle chybí, bleskově normalizuje krevní obraz, doslova nabíjí energií.
ENERGY STAR -  pro podporu fyzického i psychyckého výkonu - rychlý zdroj energie z přírodních zdrojů - složení - klanopraška čínská, ženšen-kořen,včelí mateří kašička.

CMF 20 - efektivní doplnění vápníku- kosti, hořčíku - svalové křeče, železa - krev a dalších 20 živin- bezproblémově odstraňuje nedostatek vitamínu a minerálů v běžné stravě

a něco pro ty, kteří chtějí zhubnout!!!
L-carnitine star - spalovač podkožního tuku - pozor opravdu funguje - ale pouze v pohybu
LECITHIN -  uvolňuje podkožní tuk a vyplavuje jej do krve, kde jej spálíme při cvičení . ideální do kombinace s L-carnitinem.
Pro sladkožrouty, kteří si neumí sladké odepřít a zde krachují veškeré pokusy dodržet jakoukoli dietu  CHROMIUM STAR  - vyrovná hladinu cukru v těle, zmobilizuje tuk z podkožních tkání
Pro nenapravitelné všežravce-CHITOSAN-z kalorického jídla udělá jídlo dietní tak, že na sebe naváže spolknutý tuk a odvede jej z těla, takže můžete občas zhřešit.
Objednat lze u trenérky - tel. 608 31 35 31